Een nieuwe smartphone is geweldig, maar na een paar jaar begint hij toch wat kuren te vertonen. De batterij houdt het minder lang vol, het scherm zit vol krassen en sommige apps werken trager dan je gewend bent. Herkenbaar? Dan ben je vast weleens in de verleiding gekomen om direct een nieuw toestel aan te schaffen. Maar is dat echt nodig? Met een paar slimme trucs kun je je telefoon in topvorm houden en er nog een paar jaar extra plezier van hebben.
Vervang op tijd de batterij
Niets is zo frustrerend als een telefoon die halverwege de dag uitvalt, terwijl je hem net hebt opgeladen. Na twee jaar begint de batterij vaak in capaciteit achteruit te gaan, waardoor je steeds vaker naar een stopcontact moet zoeken. Je wilt namelijk niet dat je tijdens het spelen van
online casino spelletjes ineens merkt dat je telefoon bijna leeg is en je middenin een potje roulette bang moet zijn dat je telefoon uitvalt. Gelukkig is dit geen reden om meteen een nieuwe telefoon te kopen. Voor een relatief klein bedrag kun je de batterij laten vervangen en voelt je telefoon weer als nieuw. Twijfel je of het nodig is? Check de batterijconditie bij de instellingen van je telefoon. Is het percentage onder de 80% gezakt? Dan is een nieuwe batterij zeker het overwegen waard.
Aanbevolen Video
Scroll om verder te lezen
Zorg voor een goed scherm
We kennen allemaal wel iemand die rondloopt met een telefoon vol barsten. Misschien ben jij die persoon zelf wel. Een gebarsten scherm ziet er niet alleen slordig uit, maar kan ook invloed hebben op de werking van je telefoon. Touchscreens reageren minder goed en soms worden kleine scheurtjes groter, waardoor je uiteindelijk alsnog een dure reparatie nodig hebt. Een screenprotector helpt om schade te voorkomen, maar als je scherm al flink beschadigd is, is een reparatie vaak een slimme investering. Vooral bij oudere modellen zijn de kosten voor een schermvervanging lager dan je denkt. Zou jij liever door blijven lopen met een gebarsten scherm of geef je je telefoon liever een tweede leven?
Houd de software up to date
Een telefoon die trager wordt of apps die niet meer werken zoals ze horen, kan behoorlijk frustrerend zijn. Vaak ligt dit niet aan je toestel zelf, maar aan verouderde software. Updates zorgen ervoor dat je telefoon veilig en snel blijft werken. Sommige mensen stellen updates uit omdat ze bang zijn dat hun telefoon er trager van wordt, maar het tegenovergestelde is vaak waar. Zet automatische updates aan, zodat je altijd de nieuwste versie hebt en geen last krijgt van compatibiliteitsproblemen. Denk eens aan je bankieren-app of andere belangrijke programma’s, wil je echt riskeren dat die op een dag niet meer werken?
Voorkom onnodige slijtage
Hoe je met je telefoon omgaat, maakt een wereld van verschil. Laad je toestel niet de hele nacht op, maar haal hem van de lader zodra hij vol is. Gebruik een stevige hoes om val- en stootschade te beperken en verwijder onnodige apps die je telefoon alleen maar vertragen. Kleine gewoontes kunnen op de lange termijn een groot verschil maken. Denk jij er weleens bij na hoe je je telefoon gebruikt? Misschien is het tijd om die oude, ongebruikte apps eens op te ruimen.