Brian Brobbey richt zijn pijlen op analist van Basten en zijn kritiek: "Hij praat veel, maar helpt de club niet"

jun 06 , 11:31 NEWS
shutterstock 2300195563 659694194a610
Brian Brobbey heeft zich uitgesproken over Marco van Basten en maakt duidelijk dat hij de mening van de voetbal-analist niet serieus neemt. In een interview met Ajax life vertelt de spits van Ajax dat de altijd kritische mening van de oud-prof de Amsterdamse club geen stap verder helpt.
Marco van Basten staat als analist bekend dat hij altijd zijn mening klaar heeft. Bij het voetbalprogramma Rondo van Ziggo Sport laat de analist vaak zijn spijkerharde opinie los en levert daarmee bijna altijd kritiek. Zo laat de oud-voetballer ook vaak zijn mening horen over de Amsterdamse club, waar de spits overigens meer dan honderd wedstrijden voor speelde in de jaren 80. De huidige spits van Ajax, Brian Brobbey, werd gevraagd door Ajax life wat hij vindt van de kritieke mening van de analist over zijn club en geeft aan daar niks mee te kunnen: "Hij praat veel over de club, maar dat helpt de club niet. Ik zie hem hier (red. bij Ajax) ook nooit," vertelt Brobbey. De spits voegt daaraan toe dat hij de kritiek op de nieuwe Ajax-trainer ook niet serieus kan nemen. “Laatst ging het over de nieuwe trainer van Ajax, toen zei hij: ‘Haalt Ajax een nieuwe trainer die ik niet ken.’ Dus? Serieus man…”, vertelt Brobbey zuchtend. 
Brobbey wijst op de kritiek die van Basten uitte op Francesco Farioli, die zich vanaf 11 juni officieel de trainer van Ajax mag noemen. “Ik ben niet op de hoogte, ik ken de man niet”, gaf van Basten tijdens Rondo aan toen er werd gevraagd naar zijn mening over Farioli. “Ik vind het wel heel vreemd dat Ajax vanuit het niets met een naam komt die niets en niemand kent eigenlijk.” De analist zette hiermee duidelijk zijn vraagtekens bij de Italiaanse trainer en gaf aan liever iemand bij Ajax te zien die in zijn carrière meer heeft gepresteerd. 

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Brobbey is niet de enige persoonlijkheid die zich recent heeft uitgesproken over de kritiek van van Basten. Analist Kenneth Perez duidde bij ESPN op de volgens hem misplaatste kritiek van van Basten op Farioli zonder hem bij naam te noemen. “Die kennen we niet, dus hij is helemaal kut. Dat hoor je zoveel mensen zeggen…”, zei de Deen. “Ik vind het best wel verbazingwekkend dat mensen zeggen: ‘Ik heb nog nooit van Farioli gehoord, dus dat kan nooit wat zijn'”, gaf Perez aan. “Alsof dat een graadmeter is...”

Foto: Shutterstock/Orange Pictures

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 01 om 185241

Quincy Promes dieper in de problemen: Spartak Moskou verbreekt per direct banden met voetballer

NEWS jul 01, 18:52
schermafbeelding 2024 07 01 om 115955

Rick Ross aangevallen in Canada nadat hij Drake diss Not Like Us draait tijdens show

NEWS jul 01, 11:41
schermafbeelding 2024 07 01 om 134155

Netflix toont unieke beelden van o.a. Depay, Blind, Bellingham, Xavi en Vini Jr. in nieuwe trailer van LALIGA: Más allá del gol docu

NEWS jul 01, 13:11
schermafbeelding 2024 07 01 om 145400

Esko vecht tegen de tranen als hij een boekje open doet over zijn band met Bigidagoe

NEWS jul 01, 12:56