Kylian Mbappé onder vuur nadat hij eigen goal in het gezicht van Belgische verdediger Jan Vertonghen viert

jul 02 , 12:28 NEWS
schermafbeelding 2024 07 02 om 125541
Kylian Mbappé heeft veel kritiek gekregen na zijn onsportieve gedrag in de achtste finale van het EK in Duitsland, waarin Frankrijk het opnam tegen België. De Franse superster vierde de beslissende eigen goal van Jan Vertonghen recht in het gezicht van de Belgische verdediger, wat leidde tot verontwaardiging bij fans en media.
In de 85ste minuut zorgde een ongelukkig getoucheerd schot van Randal Kolo Muani via Vertonghen voor de 1-0 overwinning voor Frankrijk. Mbappé, die het eerder aan de stok had gekregen met de ervaren verdediger, vierde de treffer provocerend voor Vertonghen. Deze actie werd niet goed ontvangen, met The Sun die de actie als "stijlloos" bestempelde.
De spanningen tussen Mbappé en Vertonghen begonnen eerder in de tweede helft toen de Fransman na een combinatie met Theo Hernández opzichtig ten val kwam in het strafschopgebied. Vertonghen beschuldigde Mbappé van een schwalbe, wat leidde tot een korte maar felle confrontatie tussen de twee, waarbij ze neus aan neus stonden. De scheidsrechter besloot beide spelers slechts te waarschuwen.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Het is vooralsnog niet het toernooi van Mbappé, die in de eerste groepswedstrijd tegen Oostenrijk een enorme kans miste en vervolgens uitviel met een gebroken neus. Hij miste hierdoor de wedstrijd tegen Nederland en kon bij zijn rentree tegen Polen slechts scoren vanaf de penaltystip, wat niet genoeg was om een gelijkspel te voorkomen.
De actie van Mbappé na het eigen doelpunt van Vertonghen heeft geleid tot veel negatieve reacties op sociale media. Veel mensen vonden de viering respectloos en onnodig provocerend. Ondanks zijn onsportieve gedrag is Frankrijk door naar de kwartfinales, waar ze het vrijdagavond opnemen tegen Portugal. Voor België is het EK voorbij, wat de teleurstelling voor Vertonghen en zijn team nog groter maakt.

Kylian Mbappe ran into the face of Jan Vertonghen after his own goal sent France into the quarter-finals 👀😬 The pair clashed earlier in the match after the former Spurs defender accused Mbappe of diving 🫣

Image
299
Reply

Mbappe offers nothing all game, then dives, Vertonghen calls it what it is. So Mbappe celebrates in Vertonghen’s face when his teammate scores a fluky deflection. What a sausage.

23
Reply

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 04 om 090302

Joost Klein deelt sms van Eurovisie Songfestivalorganisatie met vraag om deelname in 2025

NEWS jul 04, 9:03
shutterstock 2294575689

Al 10.000 mensen hebben zich gevoegd bij de massaclaim tegen gokwebsites Unibet, Pokerstars en Bwin

NEWS jul 04, 14:59
shutterstock 2479242801

16-jarige Lamine Yamal weet met wie hij op de vleugels wil spelen en vraagt Barcelona om de portemonnee te trekken

NEWS jul 04, 13:27
ishowspees norway

Bezoek iShowSpeed aan Noorwegen loopt volledig uit hand, Youtuber aan haar getrokken tijdens stream

NEWS jul 04, 8:37
schermafbeelding 2024 07 04 om 214941

Turkse sterkhouder twee duels geschorst om 'wolvengroet' en mist kwartfinale tegen Nederland

NEWS jul 04, 21:39