Quincy Promes dieper in de problemen: Spartak Moskou verbreekt per direct banden met voetballer

jul 01 , 18:52 NEWS
schermafbeelding 2024 07 01 om 185241
Spartak Moskou heeft de samenwerking met Quincy Promes stopgezet. De Russische club maakt vandaag bekend dat het contract met Promes per direct is beëindigd. De voetballer werd in februari tijdens een trainingskamp in Dubai opgepakt. Uitlevering naar Nederland dreigt nog steeds voor Promes, waar een celstraf op hem staat te wachten.
Promes kwam in Dubai tijdens het trainingskamp in de problemen doordat hij een verkeersongeluk had veroorzaakt en gelijk was doorgereden. Toen hij na het trainingskamp terug naar Rusland wilde vliegen met Spartak Moskou werd Promes aangehouden op het vliegveld. Door de aanhouding ging ook het Nederlandse Openbaar Ministerie zich ermee bemoeien en vragen om uitlevering.
De zaak voor het doorrijden in Dubai en het uitleveringsproces lopen beide nog. Op dit moment is Promes onder voorwaarden op vrije voeten in Dubai.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Als Nederland uitlevering voor elkaar krijgt dan zal Promes 7,5 jaar achter de tralies verdwijnen. Promes is in Nederland namelijk veroordeeld voor het neersteken van zijn neef en betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. In beide zaken loopt het hoger beroep nog en ontkent Promes alle beschuldigingen.
In Rusland zat Promes veilig voor de Nederlandse justitie, omdat er geen uitleveringsverdrag is tussen Rusland en Nederland.
Promes zal in Nederland nog 7,5 jaar de cel in moeten. Anderhalf jaar voor de steekpartij van zijn neef en nog eens zes jaar voor de betrokkenheid bij drugshandel. Die laatste zaak kwam pas later aan het licht. Zoals gezegd loopt het hoger beroep in beide zaken nog. In theorie zou hij dus nog aan een celstraf kunnen ontsnappen. Zelfs als hij uitgeleverd zou worden.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 03 om 131610

IShowSpeed noemt Amsterdam het gekste ‘land’ waar hij ooit is geweest, wil tijdens volgend bezoek liever naar Rotterdam

NEWS jul 03, 14:22
grghsaib0amr1ab

Roemeen wil met verslaggever van Vandaag Inside op de vuist na winst Oranje

NEWS jul 03, 12:51
wu tang clan nike dunks

Wu-Tang Clan en Nike brengen dit jaar hun iconische dunk terug

STYLE jul 03, 11:53
fc8010d0 3882 11ef bbe0 29f79e992dddjpg

Nederlandse spermadonor vindt Netflix docu The Man With 1000 Kids over hem ‘misleidend’ en ziet zichzelf juist als held

NEWS jul 03, 13:38