Piérre van Hooijdonk ergert zich aan uitspraken van Marco van Basten en reageert fel op 'makkelijke' kritiek

jun 27 , 13:44 NEWS
schermafbeelding 2023 10 23 om 091730 65361e1cd6b92
Pierre van Hooijdonk heeft het woensdagavond opgenomen voor Virgil van Dijk in Studio Fußball. De aanvoerder van het Nederlands Elftal kreeg veel kritiek te verduren van Van Basten na de verlies partij tegen Oostenrijk en daar is Van Hooijdonk fel op. Zo vindt hij de kritiek van Van Baten te kort door de bocht.
Nadat Nederland afgelopen dinsdag dramatisch voor de dag kwam wijzen analisten in de media hun vingers naar wie volgens hun de verantwoordelijke is voor de nederlaag. De een legt de verantwoording neer bij de bondscoach en is van mening dat het aan de tactiek lag, de ander gaf veldspelers als Joey Veerman en Lutsharel Geertruida de schuld en ook aanvoerder Van Dijk wordt niet gespaard. "Van Dijk is de aanvoerder van Oranje. Die moet leiding geven en is uiteindelijk degene die we erop aanspreken", sprak Van Basten dinsdag in Studio Fußball. "Hij moet in dit soort dingen de boel veel beter organiseren. Hij is aanvoerder, de verantwoordelijke man en ook de grote leider van het team. Dan weet je ook dat je dit soort dingen beter moet organiseren."
Dat Van Basten met zijn vinger wijst naar de aanvoerder van Oranje vindt Van Hooijdonk veel te kort door de bocht en legde dat woensdagavond haarfijn uit. "Ik vind dit veel te makkelijk. Marco's pijlen zijn al vijf jaar gericht op Virgil. Het is jammer dat hij (Van Basten, red.) hier niet bijzit, want dan is het wat makkelijker discussiëren." Zelf is de analist van mening dat het gehele team de verantwoording voor de wanprestatie op zich moet nemen, net zoals de spelers na afloop van de wedstrijd dat zelf ook vonden.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

"Dit Oranje heeft geen echte leiders, zoals dat elftal van 1988 bijvoorbeeld wel had,” legde Van Hooijdonk uit. "We hebben nu een keeper van 21. Nathan Aké heeft een boel ervaring, maar is een heel introverte jongen. Stefan de Vrij en Van Dijk zijn ook niet degenen met de grootste mond. En Lutsharel Geertruida, Jerdy Schouten en Joey Veerman hebben maar een paar interlands op hun naam staan,” gaat hij verder. “En Xavi Simons is nog steeds zoekende en te jong om de leider te zijn.” Volgens de analist zou Cody Gakpo wél een geschikte leider zijn voor Oranje. "Op basis van zijn status en kwaliteiten kan dat, maar Gakpo is een hele rustige jongen. En Donyell Malen staat net pas in het elftal. Memphis Depay is de brutaalste, en dat is dan de 'leider'", aldus de vaste analist van de NOS.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 06 29 om 153731

PSG ziet in 16-jarige Lamine Yamal vervanger voor Mbappé en biedt een recordbedrag aan FC Barcelona

NEWS jun 29, 15:54
schermafbeelding 2024 06 29 om 134948

Terwijl Ali B wacht op uitspraak in zedenzaak spot fan hem in opperbeste stemming: “Ik ben werk aan het zoeken”

NEWS jun 29, 14:33
schermafbeelding 2024 06 29 om 164706

Influencer doet opmerkelijke bekentenis aan haar vriend over droom van wilde nacht met Frenna: “En daarna nog een keer met jou”

NEWS jun 29, 18:57
shutterstock 1157876200

Travis Scott probeert Gelredome toch nog vol te krijgen en biedt kaarten aan voor 23 euro

NEWS jun 29, 20:50
schermafbeelding 2024 06 25 om 144354

Kylian Mbappé is klaar voor achtste finale wedstrijd tegen België en onthult nieuw 'Batman' masker

NEWS jun 29, 12:57